Charity day

Aanmelden voor Charity day

Is jouw organisatie bereid om mee te doen met de #charityday? Bijvoorbeeld in het kader van MVO, teambuilding of om een andere reden? Meld je organisatie dan aan de button hieronder. Wij brengen jou dan in contact met een lokale voedselbank in de buurt. Met deze voedselbank kun je vervolgens afspreken hoe en wanneer jouw organisatie kan helpen. 

De armoedegrens

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen deze mensen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten.

Bij de voedselbanken werken 11.000 vrijwilligers. Niemand wordt betaald. Zij delen wekelijks maar liefst 38.500 pakketten uit aan mensen die het hard nodig hebben. Dat is elke week een enorme en uitdagende klus! Onze vrijwilligers hebben dus oprecht een #hartvoormensen.  Heeft jouw organisatie ook een #hartvoormensen? Help dan één dag (de #charityday) een lokale voedselbank bij jou in de buurt! Wij kunnen hulp op allerlei vlakken gebruiken. Denk aan het inpakken van voedselpakketten, het ophalen van voedsel, verfwerkzaamheden en fondsenwervingsacties.

Doneren

Uiteraard kun je als organisatie ook doneren. Voor € 5,- help je al een gezin aan een voedselpakket. Doneren kan hier.

Anderen uitdagen via social media

Daag ook andere organisaties uit: #Payitforward
Neemt jouw organisatie deel aan de #charityday? Of is jouw organisatie bereid om een bedrag te doneren? Deel dit dan via sociale media. Tag in deze berichten andere bekende en/of bevriende organisaties en daag deze uit om ook te helpen. Zo hopen wij op een enorm sneeuwbaleffect. Gebruik in de berichten de hashtags #voedselbanken, #payitforward en #charityday.