Corona: voor klanten van de voedselbank

Voedselbanken met een overbruggingsregeling

Onderstaande voedselbanken hebben besloten om tijdelijk hun werkwijze te veranderen.  Sommige voedselbanken hebben even tijd nodig om de werkzaamheden te reorganiseren zodat op een veilige manier (voor klanten en vrijwilligers) voedsel kan worden verstrekt. Elke voedselbank doet zijn best om deze periode te overbruggen door bv dubbele pakketten uit televeren of cadeaubonnen. Op de website van deze voedselbanken vind je meer informatie.

 • Voedselbank Alphen aan den Rijn:  Intake gaat door per telefoon. Klant kan contact opnemen (Zie website).Openingstijden voor leveranciers DKW één maal per week, 2 uur in overleg. Geen uitgifte van voedingsmiddellen, alleen bezorging van cadeaukaarten.  
 • Voedselbank Alkmaar/Heerhugowaard:Vanaf 6 april weer open. In Heerhugowaard waarschijnlijk met bezorging thuis. Intake vindt weer plaats. Zie website voor details. 
 • Voedselbank Bladel,Vanaf 3 april is men weer open.  Aanmelden nieuwe klanten is mogelijk, intake volgt later.
 • Voedselbank Etten-leur,
  vanaf 1 april voorlopig dicht tot er een andere oplossing is. 
 • Voedselbank Gouda:Intake is open. Voedselbank nog gesloten.  Op 9 april worden de pakketten thuisbezorgd. Nog geen beslissing over langere termijn. Op de website wordt de stand van zaken gepubliceerd.
 • Voedselbank Haaglanden, vanaf 6 april is Distributie Centrum weer functioneel en bij de regio aangesloten voedselbanken krijgen weer voedsel. Klanten van VB Haaglanden ontvangen in deze overbrugginsperiode boodschappen cadeau kaarten.
 • Voedselbank Hillegom: vanaf 9 april weer uitgifte. Wel zijn er aangescherpte openingstijden. Op de website www.voedselbankhillegom.nl staan details en updates.
 • Voedselbank Midden Twente: De uitgifte in Hengelo, Borne en Goor is gesloten tot 28 april. De intake van nieuwe klanten is wel open. Aanmelden mag natuurlijk, of er dan ook direct een intake plaatsvindt is afhankelijk van de situatie. Een aanmelding via een maatschappelijke instantie wordt wel beoordeeld. Of bij een andersoortige aanmelding één van onze eigen intakers op huisbezoek kan/wil gaan is niet op voorhand zeker. In Hengelo ondersteunt men andere maatschappelijke organisaties, zoals All4free, bij het uitdelen van voedsel. Men ontwikkelt nu een plan om na 28 april weer open te gaan.
 • Voedselbank Naarden Bussum: Geeft vanaf 25 maart supermarkt cadeaukaarten aan de klanten.  Het plan is om vanaf woensdag 29 april te starten met een bezorgdienst, waarbij elke werkdag (maandag-vrijdag) bij 20% van de klanten voedsel in een papieren boodschappentas wordt bezorgd.  Hiervoor moet wel aan de randvoorwaarden, zoals genoeg voedselaanvoer en nieuwe vrijwilligers buiten kwetsbare groep, voldaan zijn. 
 • Voedselbank De Ronde Venen (Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen en omgeving): hebben de cliënten 4 weken voedsel “voorgeschoten” (dubbele portie direct en waardebonnen voor 2 weken dankzij o.a. gulle gift van Jumbo Wilnis), zijn voorlopig dicht tot 16 april, beschermen daarmee de eigen vrijwilligers, delen nog wat versproducten van AH uit en verlenen met extra maatwerk ondersteuning waar nodig. Zie ook hun website.
 • Voedselbank Rijssen: gaat sluiten. Klanten die in de knel komen zich telefonisch kunnen melden en dan op een bepaald tijdstip aan de deur een noodpakket kunnen ophalen.
 • Voedselbank Stichtse Vecht, klanten hebben voor komende weken (tot 10 april) cadeaubonnen mee gekregen.
 • Voedselbank Valkenswaard: Sinds 22 maart geeft men uitsluitend supermarktbonnen uit. Men onderzoekt alternatieven en hoopt na 25 april weer voedsel te kunnen gaan verstrekken.  
 • Voedselbank Veghel: Tweewekelijks een dubbel pakket dat vanaf 16 april wordt thuisbezorg.  
 • Voedselbank Wassenaar:Vanaf 19 maart 2020 is de verstrekking van een voedselpakket i.v.m. het Coronavirus aangepast. In plaats van het ophalen van het pakket wordt een plastic tas met enige producten thuisbezorgd. Bij die producten worden supermarktbonnen gevoegd, waarmee de cliënt zelf producten kan kopen.  Tot thuisbezorging is besloten om het fysieke contact te vermijden. Deze manier van organisatie duurt zeker nog de hele maand april. De voedselbank is telefonisch normaal bereikbaar. De intake van nieuwe cliënten geschiedt ook normaal via Kwadraad Maatschappelijk Werk. 
 • Voedselbank IJmond Noord (gemeenten Beverwijk/Heemskerk/Castricum en Uitgeest): heeft van de week besloten om in ieder geval twee weken de loods/uitgiftepunten te sluiten.
  Gelukkig hebben zij een potje voor calamiteiten en kunnen zij al hun klanten allemaal een tegoedbon van een supermarkt geven. Hoogte natuurlijk gerelateerd aan aantal gezinsleden per huishouden. Dit doen zij twee weken en in deze twee weken zullen zij met elkaar bezien hoe wij verder kunnen gaan, dit mede gezien het sluiten van het DC in Amsterdam.
 • Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen, Geven voorlopig cadeaubonnen uit. Wordt gezocht naar een alternatief om voedsel uitte delen.

 

Voedselbank Amsterdam : is open voor klanten!

Sluiting van onderstaande voedselbanken

Onderstaande voedselbanken hebben helaas moeten besluiten om tijdelijk hun deur dicht te doen. Op de website van deze voedselbanken vind je meer informatie. Voedselbank Alphen...

Voedselbanken willen doorgaan: uitladen van groenten

PERSBERICHT: Voedselbanken willen doorgaan

PERSBERICHT Houten, 16 maart 2020 Voedselbanken zullen doorgaan met voedseluitgifte, tenzij de gezondheid van de vrijwilligers in gevaar komt. Voedselbanken zullen doorgaan met hun activiteiten....

2 reacties

 1. Goedemorgen ik zag uw reclame op de TV ik vind het allemaal heel leuk om te doneren maar nu woon ik in Gouda en ging elke week met mijn vriendin mee naar de voedselbank om haar te helpen ivm dat zij rugpatient is dus ik zie al die mensen die een tas eten komen halen hartverscheurend dat dit nodig is in nederland.

  Nu is mijn vraag de regering geeft al 4 miljoen en nu wordt er een doneeractie opgesteld voor miljoenen MAAR er zijn voedselbanken gewoon dicht per 16 maart bv in Gouda waar ik woon wat merken deze mensen van al dat geld voorlopig zitten ze al zonder sinds de 16e dat was de laatste keer dat de voedselbank open was.
  Niemand die deze groep mensen kan vertellen wanneer ze weer voedsel krijgen!!!!!!
  Wat zien deze mensen dan van al die miljoenen????????
  Ik hoop dat er snel wat gedaan kan worden voor deze groep mensen waarvan de voedselbank gesloten is en er geen idee is wanneer het weer open gaat.

  Mvg Anneke Hornis uit Gouda

  1. Beste Anneke,
   Wij zijn in gesprek met het bestuur Voedselbank Gouda en doen er met hen samen alles aan om de klanten weer zo snel mogelijk van eten te voorzien. De voedselbank is tijdelijk gesloten. Zodra wij meer weten, berichten wij via deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *