Films en video’s

Onze ambassadeur René Froger over de voedselbank.

Impressie van het werk van de voedselbanken aan de hand van beelden bij Voedselbank Naarden/Bussum/Hilversumse Meent zoals getoond in Koffietijd van woensdag 3 april 2019.

Checkmeproducts maakte een impactvol filmpje over schaamte en drempels. Dank Sharone en Danny!

Zoals veel andere voedselbanken in Nederland, is die in Arnhem overgestapt op een nieuw winkelconcept. Klanten krijgen geen pakketten meer aangereikt, maar kunnen zelf shoppen. Met winkelwagentje en al.

Voedselbank Arnhem

Voedselbanken Nederland wil landelijk meer mensen helpen. Dit doen zij onder andere door het supermarktconcept.Voedselbank Arnhem heeft ook zo’n concept!

Geplaatst door RTV Arnhem op Maandag 28 januari 2019

 

Honderden medewerkers van Mars, NIBC, Shell, Unilever en Upfield (het bedrijf achter Becel en Blue Band) hebben eind 2018 in Rotterdam en Veghel de handen uit de mouwen gestoken om alle 35.000 gezinnen die in Nederland afhankelijk zijn van de voedselbanken te voorzien van een kerstpakket, samen met voedselbank-ambassadeurs René Froger en Danny Blind. De pakketten bevatten verschillende voedingsmiddelen en zijn samengesteld met de hulp van Dr. Oetker, Mars, NIBC, Shell, Unilever en Upfield.

 

Het werk van de voedselbanken is uitstekend in beeld gebracht in onderstaande filmpjes.

 

 

 

 

 

SUR+ is een Europees gesubsidieerd project dat d.m.v. digitale technologie een brug slaat tussen voedselverspilling en voedselarmoede in Nederland.
Hun doel: Minder groente- en fruitoverschotten bij telers en meer gezond voedsel in de pakketten van Voedselbanken Nederland! Momenteel loopt er een pilot in de regio Eindhoven.
Onderstaand een reportage van Omroep Brabant.

 

Het NOS Jeugdjournaal besteedde vrijdag 14 december 2018 aandacht aan kinderen uit groep 8 van basisschool de Starter in Groningen. Zij zamelen voedsel, speelgoed, kleding en geld in voor  Voedselbank Groningen. Klik hier voor het filmpje, waarin onder andere ook de mooie supermarkt van Voedselbank Groningen is te zien.

Op 11 november 2018 nam het KRO-NCRV kinderprogramma Willem Wever een kijkje bij de voedselbank. De opname is hier te zien (van 14:20 tot 22:20 minuten).

 

Het Amsterdamse bedrijf Soupalicious maakt voor de voedselbanken onder de naam Souprise maaltijdsoepen van afgekeurde groenten zoals kromme wortels en gekke courgetten. Kijk hier voor een filmimpressie van RTV NH.

Onderstaand een filmpje over de samenwerking tussen cateraar ISS Facility Services en Soupalicious.

En hieronder een impressie hoe Eindhoven geniet van Soupalicious:

 

De groenten worden van het land gehaald door vrijwilligers van Stichting Manna-Schermer. RTV NH bracht dit ook prachtig in beeld.

Combinex en Voedselbanken Nederland zijn een partnership aangegaan. Samen zoeken we vervoerders die af en toe belangeloos een ritje voor de voedselbanken willen maken. Zie onderstaande film.

 

Vrijwilligers bij Voedselbank Haarlemmermeer hebben een mooie database aangelegd met filmpjes over de dagelijkse praktijk bij de voedselbanken. U vindt ze op het kanaal van voedselbank.tv.