Geen inkomsten door corona?

Heb je geen of nauwelijks inkomsten meer vanwege de coronacrisis? Jouw vaste lasten gaan wel gewoon door. Voor je het weet zit je in de schulden. Wacht niet te lang en check gerust of jij in aanmerking komt voor voedselhulp van de Voedselbank.

De coronacrisis raakt veel mensen, hierdoor kan het zijn dat je veel minder inkomsten hebt dan normaal. De voedselbanken helpen mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Toelatingsnormen voedselpakket
Wil je weten of jij ook in aanmerking komt voor een voedselpakket? Bekijk meer informatie over onze toelatingsnormen van de Voedselbank.

Rekenmodule
Of je in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van hoeveel je maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Met deze eenvoudige rekenmodule kun je checken of je in aanmerking komt voor voedselhulp.

Voedselbank in de buurt
Kom gerust langs bij een voedselbank bij jou in de buurt. Daar bekijken we samen hoe we je kunnen helpen.

Aarzel niet om hulp te vragen. De voedselbanken helpen je graag.

Geen inkomsten voedselpakket

Wacht niet tot het te laat is
Veel mensen die door de coronacrisis nu in de problemen komen (bv. ZZP’ers, ondernemers) zullen onterecht kunnen veronderstellen dat ze niet in aanmerking komen voor voedselhulp, omdat ze bv. vermogen hebben. De toelatingscriteria van de voedselbanken zijn echter anders. Of je in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van de hoeveel geld die iemand maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Voedselbanken roepen mensen op om zich niet nu onnodig in de schulden te steken met alle lange termijn gevolgen van dien.