Kom ik in aanmerking voor een pakket?

Kom ik in aanmerking voor een pakket?

Tijdelijke voedselhulp

Het is niet altijd makkelijk. Huur betalen, alle rekeningen én boodschappen doen. Voor u alleen of uw gezin. Als u dit niet redt, bent u bij voedselbanken welkom voor tijdelijke hulp in de vorm van eten. En we helpen u ook om uw geldzaken op orde te krijgen.

Of u voor een voedselpakket in aanmerking komt, hangt af van hoeveel u maandelijks overhoudt voor eten en kleding. Kom gerust langs bij een voedselbank bij u in de buurt. Daar rekenen we dan samen met u uit hoe dit bij u zit.

Uitrekenen of u een voedselpakket kunt krijgen

Eenvoudig gezegd werkt het zo: we tellen al het geld dat binnenkomt op, en trekken daar vaste uitgaven, zoals huur, water en licht, vanaf. Voor sommige kosten gebruiken we een maximum. Er blijft dan een bedrag over, voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan ons ‘normbedrag’?n kunnen we u helpen.

De normbedragen zijn per maand. En de hoogte hangt af van de grootte van uw gezin.

Voorbeelden

Bent u bijvoorbeeld alleenstaande? En houdt u in de maand minder over dan € 225,- voor eten en kleding? Dan komt u in aanmerking. Die € 225,- is het normbedrag voor een alleenstaande zonder kinderen.

Bent u alleenstaande met twee kinderen, dan kunt u bij een bedrag onder de € 405,- een pakket krijgen. En voor een stel met twee kinderen geldt dat u onder de € 495,- in aanmerking komt.

Uw normbedrag

In deze tabel ziet u welk normbedrag voor u geldt. Houdt u van uw inkomsten na aftrek van vaste lasten zoals huur, water en licht, minder over per maand dan dit bedrag? Dan komt u voor een voedselpakket in aanmerking.

 

 

 

 

 

Bent u alleenstaand?

Normbedrag (in )

Woont u samen of bent u getrouwd?

Normbedrag (in )

Voor uzelf

225

Voor met z’n tweeën

315

Met 1 kind

315

Met 1 kind

405

Met 2 kinderen

405

Met 2 kinderen

495

Met 3 kinderen

495

Met 3 kinderen

585

Met 4 kinderen

585

Met 4 kinderen

675

Met 5 kinderen

675

Met 5 kinderen

765

Met 6 kinderen

765

Met 6 kinderen

855

Met 7 kinderen

855

Met 7 kinderen

945

Met 8 kinderen

945

Met 8 kinderen

1035

Kom gerust langs

U bent welkom bij een voedselbank bij u in de buurt. Daar kunnen we met uw bankgegevens en een overzicht van uw uitgaven uitzoeken hoe we u kunnen helpen. Neemt u deze gegevens mee?

Van de hoed en de rand

De hele berekening is redelijk ingewikkeld. Als u er meer over wilt weten, dan kunt u  de Toelatingscriteria voor 2019  Lees voorReadSpeaker  lezen. Daarin staat hoe de criteria tot stand zijn gekomen, met welke uitgangspunten en meer over de normbedragen.