Klant worden

Heb ik recht op een voedselpakket? Er zijn in Nederland steeds meer mensen die moeite hebben om rond te komen. De vraag naar voedselpakketten is groot. En wij zijn voor het maken van de pakketten afhankelijk zijn van wat anderen bij ons aanleveren. Daarom kunnen we alleen die mensen helpen die het ‘t hardste nodig hebben. Dat zijn er overigens steeds meer.

We hanteren zogenaamde leefgeldcriteria. Deze stellen we elk jaar opnieuw vast gebaseerd op de inschatting van de hoeveelheid voedsel die we verwachten. We proberen elke week zoveel mogelijk gezond en veilig voedsel te verstrekken en een pakket te maken met 25 producten. En daarmee zoveel mogelijk mensen te helpen die recht hebben op een voedselpakket.
Overigens hebben steeds meer voedselbanken een winkeltje ingericht. Je mag daar zelf gaan winkelen. Afhankelijk van jouw gezinsgrootte kun je meer of minder producten uitkiezen. je krijgt daar dus geen kant en klaar pakket.

Twijfel je of je in aanmerking komt? Heb je niet genoeg eten in huis?  Neem gerust contact op. We helpen je graag. Klik hier om na te gaan waar de dichtstbijzijnde voedselbank is voor jou. 
Wellicht ken je iemand die niet genoeg te eten heeft. Wijs hem of haar gerust de weg naar de voedselbank.

 

Check of u in aanmerking komt voor voedselhulp